Se spune ca dac…

Se spune ca daca o persoana pe care se presupune ca o iubesti, nu e fericita langa tine, o lasi „libera” si intre timp te bucuri ca e fericita cu altcineva. Serios ? Si cate persoane dispun de o astfel de bunatate incredibila incat sa se simta intr-adevar fericite pentru ca celuilalt ii este mai bine cu altcineva ? Sau nu neaparat cu altcineva, nu trebuie sa fie neaparat vorba de niste persoane implicate intr-o relatie, dar cand pur si simplu cineva, apropiat tie, actioneaza intr-un fel in care, intr-adevar ii aduce fericirea, sau macar o stare de bine, iar pe tine te afecteaza, cum poti sa fii fericit pentru celalalt? (nu ma refer la actiuni daunatoare tie la modul direct.. ci, mai pe ocolite) 

Eu recunosc, nu pot face asta. Si nu cred ca am sa pot vreodata. Pentru ca egoismul din mine nu ma lasa. Si nu cred ca sunt singura. Bine, nu neg ca exista persoane care sunt capabile de acest sentiment, de altfel, nobil, doar ca eu nu le-am cunoscut inca. Dar abia astept sa cunosc cateva. 

Cand am zis ca nu e neaparat vorba de niste persoane intr-o relatie, ma refeream la un caz, fictiv ce-i drept, dar pe care iubitorii de Grey’s il cunosc. Atunci cand Seful ii ia apararea lui Meredith (cu studiul … poveste lunga) astfel ca e concediat si evident ca mana lui dreapta, Miranda Bailey a fost destul de afectata de gestul lui. Moment in care Seful i-a spus ca asta il face fericit, blabla, si ca de ce nu ar putea sa fie fericita pentru el. Simplu. Din motivele sau motivul enumerat mai sus. Fiinta perfecta nu exista. Si uneori, prea putin te intereseaza ca celalalt e fericit daca fericirea lui nu te include si pe tine. 

Si la fel se intampla si cu prietenii. Stiu ca asta o sa ma faca o persoana groaznica … De fapt, esti sau nu esti o persoana groaznica, eu nu ma simt o persoana groaznica si nu cred ca o simpla afirmatie ma poate transforma intr-una. Cum spuneam, te bucuri pentru ei, dar cand vezi ca lor li se intampla numai lucruri bune iar tie nu prea in ultimul timp, nu se poate sa nu te roada un pic invidia si sa te gandesti „tu ce ai” de nu ti se intampla nimic extraordinar. Cat poti sa te bucuri pentru altii fara sa te intrebi Cand o sa te bucuri pentru Tine, pentru ce ti se intampla Tie?Bineinteles, te bucuri pentru ei, dar mi se par inevitabile gandurile astea. Sau poate ca tuturor intr-un grup li se intampla numai lucruri fantastice si atunci sunt toti fericiti pana la adanci batraneti pentru ce li se intampla Lor. Desigur ca aici nu e vorba de viata reala. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s