Ce faci cand te…

Ce faci cand te certi cu cineva drag, iti pare rau si vrei sa te impaci, sa treaca, iti ceri scuze, desi nu simti asta si poate chiar nu iti pare rau ? De ce iti ceri scuze ? 

De ce nu zici pur si simplu, „hai sa ne impacam, sa trecem peste…” fara sa iti ceri scuze? De ce nu poti sa rezolvi o disputa fara ca cineva sa-si ceara scuze, e nevoie sa fie mereu cineva vinovat ? 

(ce de „de ce”-uri) 

Zice-se ca atunci cand iti ceri scuze, nu trebuie neaparat sa fi gresit cu ceva fata de persoana aia, ci sa o consideri mai importanta (sau ma rog, relatia voastra) decat cearta in sine. Si de ce trebuie sa fii tu mereu ala care isi cere scuze daca tot nu simti asta ? Nu ajungi intr-un punct cand realizezi sau ti se pare ca realizezi ca esti luat de fraier ? (eu nu cred ca daca iti ceri iertare esti luat de fraier, dar mai sunt si dintr-astia) Si nu te macina chestia asta, ca tu mereu „iti recunosti” vina si celalt nu ? 

Pe mine una m-ar deranja sa stiu ca n-am nicio vina, sau sa cred asta si sa imi cer mereu si mereu iertare, ca sa ce ? Poate sunt eu exagerata, nu neg nici varianta asta, dar de ce ai vrea sa pastrezi o relatie in care esti mereu vinovat de … chestii ? Adica, poti sa fii o data, de doua ori, dar n-ai cum sa fii mereu. Daca esti mereu, e clar ca ceva nu merge si atunci nici relatia nu are sens sa mearga. 

Sau poate ca pretuiesti relatia aia ataat de mult, ca nici nu mai conteaza cine isi cere scuze. Ca vrei tu sa pastrezi relatia. (de prietenie, de dragoste, de ce vreti voi..) Si poate ca mereu iti pare rau cand te certi cu persoana respectiva, ceea ce te face sa te simti vinovat, ca doar nu iti pare rau pentru ceva bun. Si atunci sa iti ceri iertare e un lucru firesc, care nu te deranjeaza deloc. Dar sa iti ceri iertare pentru chestii pe care nu le crezi, mi se pare insuportabil. Pentru ca la un moment dat tot o sa izbucnesti si o sa-i reprosezi toate chestiile astea, in acelasi timp. Ceea ce o sa fie si mai nasol si pentru tine si pentru celalalt. O minciuna pana atunci.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s