Ministrii nostr…

Ministrii nostri ai educatiei, cati au fost ei pana acum (si pana termin liceul, in mod sigur se vor mai adauga cativa) se lupta din rasputeri sa faca BAC-ul cat mai usor, ba chiar am auzit varianta desfintarii lui. Serios ? De ce ? Chiar o sa ne fie mai bine daca o sa avem o promotie intreaga cu Bacalaureatul luat ? Bine, e adevarat ca politicienii nostri nu se spetesc pentru binele nostru sau al tarii, dar totusi.. Nu toata lumea trebuie sa aiba BAC-ul dat si luat (ca sa nu mai vorbim ca unii nici nu ar trebui sa ajunga in clasa a 12a daca e sa ne luam dupa capacitatile lor) si cu atat mai putin nu poate fi vorba de o generatie intreaga de fosti liceeni cu facultatea terminata (indiferent daca vorbim despre cea din Bucuresti sau cea de la Casa de cultura din Buzau). 

Tara asta, sau o tara in general, are nevoie si de muncitori, strungari, zidari si mai stiu eu ce. Cineva trebuie sa iti repare masina (in cazul in care nu te pricepi si ca fata ce sunt si mai ales filoloaga, recunosc c-as avea nevoie de cineva pentru chestia asta), de cineva care sa iti pun gresia, faianta, geamurile.. Ati prins ideea. O sa fie plin de asa-zisi intelectuali, unii cu 2, 3 facultati – de ce nu ? (cat mai multe, cat cuprinde), toti cu pretentii de oameni culti. Sa nu se inteleaga ca generalizez, dar hai sa fim sinceri : cine se duce la o facultate privata aici, nu se duce de bun ce e. 

Masterul deja a devenit o chestie asa, superficiala. Toata lumea, dar absolut toata lumea care termina o facultate se inscrie la masterat (daca nu il are deja) pentru ca normal, o facultate de 3 ani nu mai e ce era odata (nu vreau sa par ca iau in deradere facultatea, nici vorba, doar ca fata de ce faceau ai nostri acum 20, 30 de ani, facultatea de azi nu se compara. in afara de medicina si drept). De ce trebuie sa aiba toata lumea master in ceva ? In curand o sa avem toti doctorat in toate. Ca de ce nu ? Sa publicam o lucrare de  70 de pagini, de doctorat. Cam ca Eliade cu teza lui despre yoga (despre care nici examinatorul lui nu stia prea multe). Diferenta e ca Eliade a fost o somitate si ca evident pe vremea aceea nu multi visau la studii post universitare. Dar cine stie ? La Dimitrie Cantemir (si asta e deranjant la pseudo facultatile astea, ca folosesc numele unor personaje ilustre) poti avea si studii post doctorale. Come to the dark side – we have diplomas. 

Dar revenind la maretul examen al maturitatii, caci momentan asta ma intereseaza, tinand cont ca mai e un an si ca surprize, surprize, nu se stie nimic sigur despre el. Ca sa vezi ce necunoscuta. Teoretic, se discuta o lege, dar eu nu prind niciodata vreo stire despre ea la televizor si ceea ce am auzit sunt informatii destul de vagi si neconfirmate. Ca se va simplifica, sau dimpotriva, sa dam ceva mai greu, ca avem valoare… Pana la urma, e corect – suntem egali in drepturi, nu in altceva. Daca unii pot mai mult, foarte bine, sa se demonstreze si vada (banuiesc ca o sa scrie pe diploma). Dar eu (si banuiesc ca nu sunt singura) vreau sa stiu sigur, eu vara asta nu dorm, eu invat pentru BAC ( fata ce rade inserata aici ). Daca as sti la ce (iarasi glumita). 

(Serios ca de data viitoare scriu cu diacritice)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s