See, once in a while, once in a blue moon, people will surprise you, and once in a while people may even take your breath away.

Şi dacă eşti surprins exact de persoanele care nu te-au interesat niciodată, cărora nu le-ai acordat încrederea meritată ? (de fapt, încrederea trebuie câştigată, nu acordată din prima, sau cel puţin aşa văd eu lucrurile) Păi, îţi pare rău. Că nu ai investit mai mult de la început în relaţia cu persoana respectivă. Că te-ai înşelat. Dar poţi să rezolvi asta, nu e ca şi cum ar fi sfâşitul lumii, nici cea mai mare sau singura greşeală pe care ai facut-o / o vei face.

Există şi situaţia opusă. Când persoanele în care ai încredere (şi de multe ori, încrederea cea mai mare) te dezamăgesc. Atunci să vezi părere de rău. Şi repulsie, dezamăgire, indignare şi ce mai vreţi voi. Asta chiar că doare mai mult şi te face să te îndoieşti de prietenii tăi (sentiment care trece repede, că doar dacă te-a dezamăgit unul, nu înseamnă că o vor face toţi). Dar, tre’ să treci şi prin asta. Îţi dai seama cum e omul şi e mai bine să se întâmple acum – drame adolescentine – decât mai încolo, când poate că repercusiunile vor fi mai grave. Teoria mea e că (şi nu cred că e numai a mea) cine te-a dezamăgit o dată o va mai face şi altădată. De ce să rişti ? Mai bine elimini persoana respectivă din viaţa ta şi gata. E adevărat, poate că unele mai merită şi a doua şansă, dar cum le diferenţiezi ? Şi tot teoria mea e că cine nu-ţi mai e prieten din diverse motive, nu ţi-a fost niciodată prieten. Deci nicio pierdere.

Şi mai sunt şi persoanele în care ai încredere, la care ţii şi care nu numai că nu te dezamăgesc, dar te surprind plăcut în mod constant. Mai rare, ce-i drept, dar cred că fiecare cunoaşte câteva. Chestia asta cu „take your breath away” trebuie să fie mutuală într-o relaţie. Nu el sau ea să fie mereu drăguţ/draguţă şi tu să te porţi ca ultimul mojic, pe sistemul „alţii mie da, dar eu de ce?”. Şi cazurile astea sunt frecvente. Prea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s