Ştiu că e o pierdere de vreme şi că aş putea să fac ceva mai util cu timpul meu liber, daar, din când în când, mă mai uit la emisiuni de cancan cu mamaia mea. (da, era foarte important să menţionez cu cine) Ca să văd care mai e viaţa persoanelor „importante” din ţara noastră. Să mă amuz. Sau să mă enervez, după caz. Bineînţeles că nu mă uit la toaată emisiunea – cedez cândva după vreo 20 de minute.

Şi cum spuneam, zilele trecute, cred că luni, ajung pe Kanal D – Wow Biz. După titlu îţi dai seama de calitatea emisiunii. Ei (Mădălin Ionescu şi Andreea Mantea, parcă) invitaseră o… n-am înţeles exact ce era, menajeră, o femeie care spăla ocazional covoarele… în casa lui Şerban Ionescu şi a Magdei Catone. Doamna Ana. Care doamna Ana, ea săraca nu voia să atace pe nimeni. Dar nici nu zicea prea multe. Mădălin Ionescu deja era în impas – doamna nu se comporta conform sumei pe care i-o plătiseră pentru emisiunea asta. (sau poate banii se dau după prestaţie şi atunci poate că nu i-au mai dat nimic). Ionescu tot întreba „şi ce ne puteţi spune despre aia, despre cealaltă, e adevărat că…” iar doamna Ana nu dădea alte răspunsuri decât „mda, nu ştiu să vă spun prea multe, cred că…” şi continua cu lucruri pe care oricum le ştia toată lumea şi fără apariţia ei pe sticlă. S-a ajuns doar la faptul că „e posibil” ca Magda Catone să fi fost bătută de-a lungul timpului de Şerban Ionescu, ba chiar că acesta trăia în aceeaşi casă şi cu ea şi cu amanta lui. Dar doamna Ana nu voia să atace pe nimeni. Acuma na, omul pentru bani face orice. Mai e şi criză…

Oamenii simpli gandesc simplu. Şi n-ai de ce să-i condamni pentru asta. Că se presupune că un jurnalist a terminat şi el o facultate, aşadar că are mai multă minte… Mă rog, ar trebui să nu fie doar o presupoziţie. Şi facultăţile astea sunt de mai multe feluri… Pe bune, pe bani (sunt două litere acolo care face diferenţa). Eu ştiu că despre oameni morţi, numai de bine. Fie ei persoane publice sau nu. Au murit, Dumnezeu să-i ierte, ce sens are să mai dezgropi trecutul? Are cine să-i judece. Vorba ceea: să arunce prima piatră cel care nu a făcut nici o greşeală. Deci ce sens are să vorbeşti în emisiune despre cât şi cum a greşit Şerban Ionescu la viaţa lui şi să o mai chemi şi pe doamna Ana să-şi dea cu părerea? Bineînţeles că ăsta nu e singurul exemplu. E cel mai recent doar.

Tipul ăsta de emisiuni de cancan şi „jurnalismul” ăsta de două parale ar trebui exterminate. (ce cuvânt) Să nu mai fie practicat, respectiv emise, făcute, realizate. Se pot face emisiuni despre atât de multe subiecte, din care să rămâi cu ceva, nu doar să te uiţi ca să pierzi timpul înainte de culcare, şi noi rămânem la astea? Să-i mâncăm pe unii şi pe alţii de fund, că au făcut aia, că n-au făcut cealaltă… Se numeşte viaţă privată pentru un motiv. Mă refer la cei care chiar nu doresc să ştie tot satul ce fac ei sâmbătă la două noaptea. Că mai sunt şi cei care apar în mod deliberat la televizor ca să spună cu ce nenorocit au fost, la ce club merg weekend de weekend şi cu cine se mai ceartă pentru o pereche de pantofi, asta e altă mâncare de peşte. Dar unii chiar nu vor.

Bârfa e unul din hobby-urile noastre preferate. Dar hai să nu-l transformăm într-un sport naţional.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s