ShoeBox-300X250

Nu intru prea des pe site-urile ziarelor, dar acum chiar mă bucur că am facut-o. Am aflat astfel de o iniţiativa ă unui clujean, Valentin Vesa, numită „ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi”. Cu ce se ocupă această campanie? Le face o bucurie copiiilor săraci de Crăciun, un cadou frumos împachetat într-o cutie de pantofi. În urmă cu şase ani, când fiul său i-a dăruit unui copil câteva jucării, pe care le-a pus într-o cutie de pantofi. Vestea s-a răspândit şi de acolo a pornit totul. Acum acţiunea asta are loc în 19 oraşe din ţară. Drăguţ, nu? Din păcate, Buzăul nu se află printre ele.

Mi se pare interesant şi de lăudat ce face acest om. Mi-a plăcut şi faptul că nu acceptă donaţii, pentru că el consideră că omul trebuie să se implice şi să pună suflet (printre alte motive). Gesturile copiiilor sunt cele mai emoţionante. Şi ar trebui să învăţăm de la ei. Nu e vorba de cadouri scumpe, bani sau mai ştiu eu ce, ideea e să dai din puţinul (sau „multul”) pe care-l ai tu. Şi să dăruieşti ce ţi-ar plăcea şi ţie să primeşti. Ideea nu e să dai ca să dai, ci să o faci din inimă. Până la urmă, nici ţie nu ţi-ar plăcea să primeşti ceva vechi, uzat, sau care se vede că a fost pus în cutie/pungă doar ca să fie acolo ceva. Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. (ce bine ar fi dacă ne-am ghida mai des după acest principiu)

Poate că dacă am avea mai mulţi oameni ca el, ar merge şi ţara asta mai bine. E adevărat că nu trebuie să-i aşteptăm pe ceilalţi să acţioneze, ci să ne gândim la ce am putea noi să schimbăm. Să fim schimbarea pe care vrem s-o vedem în lume, cum spunea Gandhi. Din păcate la 18 ani, nu prea eşti luat în serios. În orice caz, putem să încetăm să ne tot plângem şi să ne gândim la cei care o duc mai rău decât noi. Să-i ajutăm când putem, ajutându-ne astfel pe noi. O să ne simţim mai bine în pielea noastră. (asta a sunat şi mai clişeic decât fraza anterioară)

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre campanie, sau dacă vreţi să deveniţi parteneri, intraţi pe http://shoebox.ro/. Articolul integral îl găsiţi pe http://adevarul.ro/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s