Ajungem în luna februarie şi evident, lumea se axează pe ziua de 14, ca şi cum asta ar fi singura zi din februarie care contează. De ce? De ce ne trebuie o zi în care să-i demonstrăm celuilalt (după caz şi gen) cât de mult îl iubim? Nu se presupune că dacă tot suntem într-o relaţie cu persoana respectivă ţinem la ea (măcar)? Şi cum funcţionează asta: într-o zi te achiţi de restul „greşelilor” făcute într-un an şi după gata, revenim la normal? 

Societate de consum. Sărbătoarea asta a fost… readusă la viaţă din acest motiv. Reducerile se terminaseră, până la Paşte mai era mult… Trebuia ceva ca să mai mişte piaţa. Şi lumea a picat în plasă. Deşi eu tot nu înţeleg de ce trebuie să cumperi cadouri cu ocazia asta. (se aplică şi reversul; a nu se înţelege că eu vreau să mi se cumpere cadou(ri) , dar eu să nu cumpăr) Şi mai ales cadouri atât de scumpe cum se practică în ziua de azi. Plus că sărbătoarea asta nici nu e a noastră. 

Că tot veni vorba de „zile ale îndrăgostiţilor”, catalanii au o tradiţie foarte simpatică. Au şi ei un Sant Jordi (nu mai ştiu exact pe cât este), băiatul îi cumpără fetei o floare (un trandafir, de regulă) şi fata o carte. Nu că-i mai simpatic? 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s